Adembenemende wereld van natuurwonderen

  Het Bodedal is betoverend met zijn steile rotswanden; oerbossen en bloeiende velden.  Met z’n knokige wortelstelsels; versteende silhouetten of misschien echte heksen wordt het duidelijk waar u bent; in het Bodedal; de sagenharz

  Hufabdruck auf der Rosstrappe (Foto: Matthias Haltenhof)

  Maar deze geliefde vakantieregio, die zich uitstrekt van de Rappbode stuwdam bij Wendefurth tot de  Koningsrots  bij Westerhausen, heeft nog veel meer te bieden aan natuurlijke bezienswaardigheden. Even bekend en geliefd zijn de rotsplateaus van de Hexentanzplatz en de Rosstrappe, die aan het eind van het  Bodedal een weergaloos uitzicht bieden over de Harz en de Harzrand. Zeker de moeite waard is ook de Duivelsmuur bij Weddersleben. Deze unieke zandsteenformaties behoren tot het oudste beschermde natuurgebied van Duitsland.

  Lupinen am Ochsensumpfteich

  Actieve vakantie in een afwisselend landschap

  Natuurlijk rustig en magisch mooi presenteren zich de talrijke bossen rondom het »imposantste rotsendal ten noorden van de Alpen«. Samen met bloeidende bergweiden, klaterende beekjes en verkoelende bosmeren vormen zij de veelzijdige Wanderarena Bodedal, die ieder jaar tienduizenden wandelaars en natuurvrienden betoverd. 

  Ook Mountainbiker, wielrenners en ontelbaar vele andere actieve toeristen weten de natuurlijk schoonheid van het Bodedal in de Sagenharz te waarderen. Terwijl klimmers buiten het beschermde natuurgebied hun hobby uitleven, biedt de Bodetal Therme Thale wellness puur en haar gasten een uniek panoramuitzicht op de wereld van het magische middelgebergte.

  Tip

  Beleef het natuurwonder van het Bodedal tijdens een wandeling op de Harzer-Hexen-Stieg. De bijna 100 kilometer lange lange afstand wandeling gaat van Osterode in de Westharz naar Thale in de Oostharz en werd in 2008 bekroond als de mooiste wandelroute van Duitsland. U kunt de Harzer-Hexen-Stieg ook als bagageloos Arrangement boeken.