Gratis mobiel in de Landkreis Harz

  Geen parkeerplaats zoeken, geen parkeergeld en geen boete voor fout parkeren. Daarvoor stressvrij en ontspannen de schoonheid van de omgeving. Deze en nog veel meer voordelen biedt het Harzer Urlaubs-Ticket (HATIX).

  Logo HATIX

  HATIX maakt mobiel: Het Harzer Urlaubs-Ticket maakt gratis vevoer in alle openbare bussen en trams in het district Landkreis Harz mogelijk.

  Meer informatie over het Harzer Urlaubs-Ticket HATIX vindt u op www.hatix.info

  Met Het Harzer Urlaubs-Ticket biedt de Sagenharz sinds mei 2010 een comfortabele service, die u als gast niet alleen meer bewegingsvrijgheid biedt, maar ook als belangrijk onderdeel van de Wandelarena Bodedal geldt. Door de gratis bustickets kunt u gemakkelijk van de talrijke wandelmogelijkheden gebruik maken en daarna comfortabel met de bus naar het beginpunt terugkeren.

  Wandergruppe im Bodetal (Foto: Matthias Haltenhof)

  Naast de voordelen voor wandelaars lost het Harz Urlaubs-Ticket ook het zoeken naar een parkeerplaats en parkeergeld op. Als bijkomend voordeel en niet te onderschatten de bijdrage aan het milieu en klimaat.

  Overnachtigsgasten, die toeristenbelasting betalen in Allrode, Almsfeld, Altenbrak, Friedrichsbrunn, Stecklenberg, Thale, Treseburg en Wendefurth ontvangen het ticket bij aankomst in de accommodatie en een bewijs van betaling. De kaart met het HATIX-Logo geeft het recht op gratis vervoer voor alle aangegeven personen, in de vermelde periode.

  Voor uw toeristenbelasting ontvangt u meer dan alleen het Harzer Urlaubs-Ticket. U ontvangt tevens het Bodetal-Ticket. Een omvangrijk couponboekje met talrijke aanbiedingen en kortingen. 

  Tip

  Wandelen & Bus

  Wandelt u van A naar B en rijdt u met de HATIX gratis weer terug naar A. Onder Wandelen & Bus vindt u bijbehorende flyer.